Manski näyttää suunnan Kouvolan keskustalle

Matkakeskusalue ja Urheilupuisto ovat muut ydinkeskustan ankkurit. Sujuva asiointi ja täydennysrakentamisen mahdollisuudet luovat keskustaan vetovoimaa.

Kouvolan kaupunki on sitoutunut vahvasti ydinkeskustan kehittämiseen. Kävelykatu Manskin uudistumisen myötä keskustan ilme on ottanut aimo harppauksen nykyaikaan. Manski näyttää laatutasollaan ja viihtyisyydellään suunnan tulevaisuuden kaupunkikeskustalle.

Matkakeskus sekä siihen sijoittuvat palvelut, erityisesti iso tapahtuma-areena, on seuraava näyteikkuna keskustan ilmeeseen. Suomessa ainutlaatuinen urheilupuistokokonaisuus kehittyy edelleen ja on saumaton osa liikuntakaupunki Kouvolan keskustaa, johon kuuluvat niin ikään vihreät vapaa-ajanviettopaikat.

Asukkaita kiinnostaa yhä enemmän asua keskustassa. Kaupunki varautuu tähän riittävällä tonttitarjonnalla, johon tulossa oleva keskustan yleiskaava tarjoaa täydennysrakentamisen kautta paljon mahdollisuuksia. Torin seutu kauppahalleineen on tässä yksi tärkeä painopistealue.

Toimivat liikennejärjestelyt mahdollistavat sujuvan asioinnin keskustassa asioiville. Maksuton pysäköinti ja suunnitellut merkittävät katujärjestelyt tukevat tätä tavoitetta. Suunnitelmat ulottuvat myös ydinkeskustan välittömille lähialueille.

Matka kohti uuden ajan keskustaa on polkaistu liikkeelle. Paljon on jo ehditty tehdä, mutta enemmän on vielä luvassa. Tervetuloa mukaan.

Hannu Tylli
Tekninen johtaja
Kouvolan kaupunki